17 Temmuz 2012 Salı

Kırşehir yemekleri

Kırşehir yemeklerini Nurten Büyüksaraçoğlu sizlere bir kısmını anlatmaktadır.



Kırşehir Köftesinin hazırlanışı hakkında sizlere bilgi veriyoruz
Öncelikle hazırlayacağımız malzemelerimiz,
500 gr ince çekilmiş yağsız kıyma
500 gr ince güzel bulgur
2 adet orta boyda kuru soğan
5 bardak et suyu
1 tane yumurta
1 kaşık domates salçası
1 kaşık tereyağı
toz biber, tuz, kara biber, pul biber
Bunlar malzemelerimiz bu malzemeleri tamamladıktan sonra hazırlanışını sizlere aktarıyoruz.
Eveeet sıra geldi
Kırşehir köftesinin hazırlanışına
Soğanlardan birini incecik kıyıyoruz. Kıyılan soğanı, kıyma, bulguru karıştırıyoruz. Bu karışıma yeteri kadar  tuz ve biber ekleyerek yoğrulmaya başlanır. Bulgurumuz yumuşayıncaya kadar yoğurulmaya devam edilir. Bulgurların çabuk yumuşamaması istenirse bir miktar su katılabilir. Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta katılarak bir süre daha yoğurmaya devam edilir.Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile yuvarlak köfteler yapılır.Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır. Orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. Bu arada diğer soğanda incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağ ile kavrulur ateşten yeni indirilmiş köftelere eklenir. Biraz dinlendirildikten sonra yemek servise hazırdır.
 

1 yorum:

  1. Sitenizde vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederiz. kadın haberleri sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil